rtvtr

Members
  • Content count

    10
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About rtvtr

  • Rank
    Member

Contact Methods

  • First Name
    Stephen

Profile Information

  • Lexus Model
    IS220d
  • Year of Lexus
    2008
  • UK/Ireland Location
    Antrim
  1. Folks - big thanks for the help & suggestions. The switch (bit of a pig to remove - if I was to try to do it again, I'd attach Blu-Tac to the front and try to pull it out first, before doing the head unit removal) However it tested OK when removed following Shahpor's instructions, so still scratching my head. I think I'll have to resort to my local independent, but I will come back with the result.
  2. Thanks. I'll give the switch a go tomorrow after work. I'll need to invest in some small crochet clips first.
  3. Thanks again Shahpor. AM2 fuse is OK, and checking the ODB2 connector again - power is getting there so I'll try changing the switch. I did have the centre console out a couple of years ago to fit a handsfree kit, so I'm OK with that and I'll have a go at replacing the Start switch before I pay for a recovery! Just to be clear - is there anything in the start button itself that is keyed to the fob, or is it just a RFID reader?
  4. Thanks Shahpor. Is that the 80A fuse in position 21 in the fuse box just in front of the battery? I can't see visually if its blown squinting through the plastic cover, and I'm a bit outside my comfort zone in disassembling the fuse box - any pointers? However there does not seem to be voltage on pin 16 of the ODB2 connector so I think you are on to the problem. Of course understanding why the fuse blew in the first place is another question....
  5. Thanks madasahatter Its a newish third party battery (95Ah), showing green in the inspection hole. I've found the other fob - no difference - and checked the clutch microswitch - seems OK. I'm getting 3.8V at the microswitch terminals - not sure if that's normal?
  6. I don't have the second fob ready to hand - its around somewhere :(
  7. Thanks, tried new fob battery, key on its own, (no other keys or RFID devices - phone, contactless cards, passport, work pass) but still no joy. Fob flashes red when held close to the Start button without any buttons being pressed, which I'm assuming is the RFID handshake. No joy. However I'm not sure it's anything to do with the key, otherwise I'd get a 'key not detected' when I left the key far from the car. That on its own would point to the clutch microswitch, but I'm not getting the 'depress clutch' message either, which I would have expected. Maybe a fuse or relay?
  8. Thanks, but I don't think it's quite the same problem. If it were the clutch pedal microswitch, the start button would be amber to start with - and it is unlit. I'll check it out with a multimeter tomorrow in any case. Manually depressing it didn't seem to make a difference.
  9. I've a odd starting problem with my 2008 IS220d. Out of the blue there is no response at all when pressing the start button apart from the backlight, no green light, no amber light, no dash warning lights, no message on the dash saying 'key not detected' or 'depress clutch pedal, so I'm assuming the clutch pedal microswitch is not the issue. Battery appears OK - replaced a few months ago and headlights are bright and interior lighting and central locking are fine. Fob battery is new and remote locking is OK, and pressing the key against the start button makes no difference (there is a brief flash of red on the keyfob when I do this, so I'm assuming there is some RFID handshake) I've disconnected the battery for several minutes to reset the ECU - no joy. I've checked a range of fuses - all looks OK. Any bright ideas out there?