Search the Community

Showing results for tags 'misfire'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Gold Members
    • Join Gold Membership
  • New Members Area
    • New Members Area
    • Review your Lexus
    • Discount Scheme
    • The New Lexus Owners Club Collection
    • How To Use Our Forums - Video Guides
    • Lexus How-To Guides
    • Club Announcements
    • Lexus Merchandise
  • Lexus Models
    • Lexus IS200 / Lexus IS300 Club
    • Lexus IS 250 / Lexus IS 250C Club / Lexus IS 220D & IS 200D Club
    • Lexus IS 300h / IS 250 / IS 200t Club
    • Lexus F Club - Lexus IS-F / GS-F / RC-F Club
    • Lexus GS 300 / Lexus GS 250 / Lexus GS 430 / Lexus 450h / Lexus GS 460 Club
    • LS 400 / Lexus LS 430 / Lexus LS 460 / Lexus 600h Club
    • SC430 Club
    • RX 300 / RX 350 / RX 400h / RX 200t / RX 450h Club
    • Lexus CT 200h Club
    • Lexus RC Owners Club / RC 200t / RC 300h
    • Lexus NX300h / NX200t Club
    • Lexus LC500 Coupe Club
    • Lexus LFA Club
    • Lexus Imports Clubs
  • General Lexus Forums
    • Lexus General Discussions
    • Lexus Build Threads
    • Lexus Parts
    • Lexus Owners Club Lounge
    • Lexus Insurance Discussions
    • Lexus General Maintenance
    • Lexus Audio/Video/Electronics/Security
    • Wheels & Tyres
    • Lexus Car Care & Detailing
    • Lights, Camera......Action
    • Lexus Motorsport
  • Traders
    • Owners Club Insurance Website
    • Opie Oils
    • Sponsor The Club
    • Lexus Dealership Offers
  • Buyers and Sellers Corner
    • Buy & Sell Parts & Accessories
    • Group Buys
    • Cars For Sale
    • Wanted
  • General Club Forums
    • Motoring Legal Issues
    • Polls & Surveys
    • LOC Competitions
    • Add a suggestion
  • Reviews
    • General Reviews
  • Clubs Meets
    • Club Meetings

Calendars

  • Club Calendar

Categories

  • How to Submit a Guide and Why!
  • Lexus Reviews
  • Lexus CT200h (2011 Onwards)
  • Lexus IS200 / IS300 (1998–2005)
  • IS 300h / IS200t
  • Lexus IS (2005 Onwards)
  • Lexus GS300 (1991–1997)
  • Lexus GS (1993 to 2004)
  • Lexus GS (2005 Onwards)
  • Lexus LS400 (1989–1994)
  • Lexus LS400 (1994–2000)
  • Lexus LS430 (2000–2006)
  • Lexus LS 460 / LS 600h (2006 Onwards)
  • Lexus RX300 (1998–2003)
  • Lexus RX350 / RX400h - 2003–2009
  • Lexus RX450h - 2009 Onwards
  • Lexus SC430
  • Lexus Q&A
  • Lexus Buyers Guides
  • Lexus Technical Information
    • Lexus IS Technical Information
    • Lexus CT Technical Information
    • Lexus GS Technical Information
    • Lexus LS Technical Information
    • Lexus RX Technical Information
    • Lexus SC Technical Information

Categories

  • Lexus Reviews
  • Lexus News Articles

Categories

There are no results to display.


Found 7 results

  1. 3rd gen GS300 with 98k miles has occasional rough idle on start up as though not running on all cylinders. It clears under load quickly and is very intermittent. Car has been serviced and had new plugs about 6 months ago. No fault codes showing up. It also seems as though the transmission changes to a higher gear too early. i.e to 5th or 6th at around 1200 rpm at modest speed when it feels like it should hold it for longer. No other problems with the transmission and changes seem smooth enough and works fine on sport/manual shift mode. Seems more like electrical gremlins than mechanical. I have a got a slight blow on the exhaust at the very rear but I cant see that affecting transmission or idle at start up. Any thoughts or obvious things to check. I am not familiar with the GS300 engine and it baffles me how a transmission fluid can be 'for life' and I cant check it. Thanks
  2. It has been a while since my car was serviced so I did a few things. Changed air filter, oil and oil filter. Car runs lovely when first started and driven but if you stop and then restart (lets say for petrol) the car starts misfiring. Initially, it was cylinder 5 reported as misfiring, now it's 1,3 and 5 and a report of bank 2 running lean. I've swapped coils and plugs around but I still have the same problem. Is it just coincidence this has happened since "service" or can they be related.?
  3. Hi all, i would be greatful if you guys could help me please. I have a lexus is200 2002 AUTO - running on lpg.....which is not starting. A little back ground on the issue...the car was constantly misfiing previously but driveable but one day the car ran out of fuel. Once i put fuel in it, it started, but was really shakey! I drove it for 1 mile and then turned it off. After this the car refused to even crank. RAC guy came out and said the timing belt had snapped and it needed towing. I purchased a new timing belt and decided to fit it myself. I changed the belt and as far as i know the timing belt marks were lined up correctly. Crank yellow slit on the '0' and circle on the cam pulley. Once i put evrything back together it cranked over and very reluctantly started then died immediatly after. Previous to the misfires, i changed the coil packs, spark plugs, injectors and also, decatted the exhaust. Diagnosing one thing at a time, all the coil packs are working correctly and so are the spark plugs. I have noticed that 4 cylinders 2,3,4,5 have spark but spark plugs 1, and 6 only spark once?! Then go out. Checked the immobliser and that is all fine...I have NO engine codes at all! Crankshaft sensor Seems to work as when i remove the plug the car does not start but when plugged in , it starts then dies.... sometimes it idles for 20 seconds on one cylinder and then cuts out. When revved, the car revs to around 2k revs but then dies with a loud backfire through the throttle body. Another starnge thing when check compression on all cylinders, with the spark plugs are removed and the engine is cranked cylinder 3 spits out large amounts of fuel! [maybe a seperate issue]....i hope i covered everything guys i am leaning towards the wiring loom as no spark on the plugs 1,6 but we do have voltage??....please help guys i am at a total loss and many hours/money have been spent... look forward to hearing from you guys... many thanks
  4. (Introduction: I'm a Lexus IS200 owner from The Netherlands with few technical skills) For a few weeks now, I've been encountering misfire issues. Here's the pattern: - Engine runs smoothly on a cold start. - When it warms up there are misfires on cylinder 6 (P0306), - eventually followed by misfires on multiple cylinders (P0300, P0302, P0303) as well as the P0174 error code. Mechanic replaced coilpack and spark plug for the 6 (without actually making sure it was broken), yet the problem persisted. Then a compression test was run on the 6th cylinder and it passed. Since I don't want mechanics keep replacing expensive parts without actually have found the cause of the problem, I'm hoping for anyone here to understand the nature of the problem and point me in the right direction to solve it. Many thanks, Louis.
  5. Hi Guys first time posting on the forum but wanted to share my experience. I have a 07 Is220d for almost a year now with 120k. I drive about 400 mile per week motorway driving. When I got the car it wasn't great so got it remapped. I then got it carbon cleaned through the air box and put some fuel cleaner in it to and still not great. Low revs poor. Couldn't get 40mpg no matter what I done. Monday night I decided to pull of the egr valve and it was totally blocked. The fuel cleaner and 1 hour carbon clean was useless. I soaked the egr valve in brake cleaner and also the steel pipe. Used a tooth brush to get as much carbon off the manifold. Put it all back together and I'm not getting 50 mpg at 75mph. Takes any gear at low revs. Different car. It took me about 2 hours and it's only 6 nuts. Hope this helps some of yous.
  6. Hi, I'm new on here but hope someone can help identify a solution to an odd problem with my IS220D. The car is a 2010 reg with around 80k miles on the clock. Fully serviced on schedule by Lexus. Recently needed to have the EGR valve replaced but since then, and progressively getting worse, when the engine is warm there is a marked hesitation when accelerating beyond around 2000 rpm and a complete loss of power. When the car is stationary the engine can be revved throughout its range without hesitation but the problem always occurs when the engine is under load. I can accelerate away from a junction in 1st and through 2nd gear with no problem but when the car is on the move and a similar maneuver is attempted then the problem occurs. It feels like a misfire but I'm at a loss to understand why it would only happen while driving and not when stationary or pulling away. Any thoughts or suggestions? Many thanks
  7. Hi, i'm new on this forum and i have a misfire problem on my beloved Lexus is200 sport V6 2001, that is making me going crazy and desperate. When i first drive the car in the morning (cold engine) the car drives fine with no misfire problems, soon as i stop and turn it of, with the engine already warm, and turn it on back again few minutes after starts the misfire. I read the codes with a obdII and is always the code 1301 ( misfire cylinder 1) and sometimes the code 1171 as well (bank 1 to lean). I've changed the spark plugs, coil packs, check the air pipes and still not sorted. Please any one can help me??? Thanks in advance.