Recommended Posts

Hi All!

I am a recent proud owner for a 2003(53) plate Lexus LS430. I picked this car up fairly cheap after reading they were reliable and they seem very powerful and comfortable! Anyways there was just one small issue with the car when I got it, the SatNav doesn't work. It throws up the 'Please insert correct map disk' error. Now after some forum scouting and general Googling I found a guide on how to remove the SatNav disk and clean/check it. However it turns out there is no map disk in there at all! Further Googling got me to the Lexus site where you buy the Nav disks from and heres where I encountered the issue at hand. The site asks me to first of all select my current Navigation system, then enter my current part number. As I have no part I can't enter the number and also can't see what generation my system is, so I have no idea what to enter here.

Any help would be vastly appreciated!

The car is a late 2003(53) Facelift LS430.

Cheers

George

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Similar Content

    • By joelfigueira
      Hi all,
       
      Has anyone bought a SAT NAV update from this place? Seems to get good reviews etc and loads cheaper than getting it form ebay. Also like some other copies you dont need to disconnect the battery as part of install.
       
      https://satnavstore.com/
       
       
    • By Alucard7002
      Hello all,
      Been looking for ages for a Mystic Gold with beige interior on a Y plate... I know, asking for hen's dentists. In the end thanks to a weekend in Amsterdam with my brother along with EU data rules and eBay for android I bought this instead! 
      2001 Y plate LS430 in Blue Onyx with the Ecru (beige) interior. 


      Fixed a few niggles and have a few more to fix too. Nothing untoward and nothing I'm not afraid of tackling, I've rebuilt engines and welded up cars many a time in my years on this planet. 
       
      Had to bodge the offside rear ride height sensor as the arm snapped on my drive home after buying it! Fixed now with the proper part. 

       
      Need to get my LPG conversion going sharpish as I'm averaging ~12mpg with my commute. 
      Also need to get used to filling a 90l petrol tank vs 68l LPG tank - price difference is quite drastic for a full tank! 


      Polished and clearcoated the headlights as they were very yellow and let the car down, then put a HID HB3 kit in the main beams and the fogs (I do a lot of driving on the fens so lighting up the road with daylight is a must!) 


      The little light lenses next to the foglights are not used on my LS for some reason, perhaps a JDM/US market thing. I am planning on putting some LED 382 bulbs in and use them as DRLs 
      Also had a play with techstream and a £14.99 cable from eBay. All worked and told me I have two dead O2 sensor heater circuits on the pre-cat sensors. Will need to replace ASAP.

       
      All for now, shall report back once I've found the cause of the slight knock on the nearside front and put new front discs and pads on her. 
       
      Cheers
       
      D
       
       
       
       
       
    • By Alucard7002
      Hello all,
       
      Looking to put original radio back into my 430. 
       
      P/O fitted this lot and while it works the user interface and overall look of the things doesn't appeal to me. 
       
      Make me a sensible offer considering all of this kit new would cost over £800 
       
      Or if you have the original ML Radio/CD changer, fascia (CD cover, switch backing and cubby hole) I'd consider a straight swap, mine is an '01 premium pack with ML and nav 
       
       




    • By Ian J. Parsley
      I thought it may be useful for all Forum members with or contemplating Premium Nav to outline my experiences with it over the past month - as I seem to have encountered most of the problems but also some of the solutions. 
      Fundamentally, Premium Nav adds an Internet capacity to your satnav. This enables it to pick up traffic conditions (and offer alternative routes), note parking options in cities, allow online searches (which will provide phone numbers as well as navigations options) and send journeys from your phone/tablet/computer to your car in advance.
      (It adds a few more things too, like an advanced reverse camera and DVD player, but they're not relevant here. For the record, it also adds the capacity to save a journey to a USB and transfer this to the car that way.)
      The first thing is you need to register with MyLexus. Previously there was a Lexus Portal, but this has been replaced. However, the fact is there has been significant confusion over this. 
      NOTE 1:
      Your sign-in name (an email address with MyLexus) is *not* your User ID. Your User ID by default will be the first part of your email address, but you are wise to change this as it may clash with others (or just cause confusion with past portal registrations). You change it my going to "My Details" and "Edit" and it is at the bottom. 
      Once you have registered you need to register your Multimedia device. This is a 16-digit number (to be typed in without hyphens, even though they appear on the screen). I found it easier to do this online than in the car, though both are options. 
      You also need to verify the vehicle. For this you need a six-figure number from your logbook (like ABC12D) - this is a chore when you lease because you need to get a scan from Lexus Financial Services or the lease company; and even more of a chore when they lose the logbook...
      NOTE 2:
      If you cannot get this number, ask your dealer for the one they use for demonstrators. That seems to work. 
      Now the key is to connect to the Internet. This can be tough, at least with an iPhone. 
      NOTE 3:
      You need to have tethering on on the phone (apple calls this "Personal Hotspot"; other companies use slightly different names).
      In theory you can connect for tethering via Bluetooth or WiFi. 
      For some reason I cannot do the former with my NX (worked fine on my IS). 
      The latter is a bizarre hit and miss and seems to require not only that the Personal Hotspot be on, but that the specific page be open. Weird. 
      NOTE 4:
      This is where I get a little lost...
      Via Setup > Navigation there is a Connected Services menu which allows "Delete Username and Password" or "Change Username and Password". If you try the latter, you need your *User ID* (not the email address) and password. It may be worth keeping these short!
      You then click "Save" and that should simply save it - but if you are unlucky, it will go to connecting and a lovely error message. This means your tethering has broken down, your password is wrong, you've forgotten your User ID, MyLexus does not feel like working, or you've the wrong colour socks on today...
      If you get through this, try your luck with an Online Search on "Navigation > Destination". Here, you will go to "Connecting" but hopefully not for long. If you do, the above paragraph applies. If you don't, you're in business. 
      NOTE 5:
      My success rate in currently about one in four...
      ALL TIPS WELCOME! :)
    • By Ian J. Parsley
      Lexus still has not been able to locate my logbook so I was given another number today with which to verify my vehicle. 
      From the MyLexus point of view, this appears to have worked. The car is deemed verified; it says it is connected to the multimedia; and I can send journeys to the car. 
      Unfortunately once I get to the car it's another matter. Any attempt by any means of typing in my Lexus ID and password is met by a could not connect message, "ID=195". 
      This has come up before on these forums but I reckon I am doing everything advised. Any further thoughts?