iffy

is200 rough when cold

Recommended Posts

Unfortunately I have an issue with my car. I have noticed that when the c\ar is cold, the engine violently decelerates when I take my foot off the gas pedal. I have also noticed that the engine again when cold has a delay of around 2 seconds before it decelerates when I take m foot off the gas. What do you guys think it could be and where should I be looking for the problem. I have recently given the car a full service which has't really improved the problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Thanks for the answer. I don't the the induction is at fault. However I have noticed that when the ambient temp goes below say around 5 degrees the emissions light comes on and the tcs light starts to flash. Any ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Has the engine management light come on at all? 

I'm no mechanic so wouldn't like to guess. 

If it was me I would try and clean everything possible, throttle body, air filter, use bottle of cataclen, and you say you have done a service, did that include spark plugs? 

Check all earths and battery.

Might be none of those things but it won't harm you trying.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

In terms of cleaning the throttle body, I cleaned mine while it was on the car rather than take it off. Any idea if this practice is ok or not? I sprayed throttle body cleaner in the part and really give it a deep clean. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Take it no one has cleaned the map sensor? I assume this car doesnt have one

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes it's ok to clean throttle body whole on the car, everyone I know does that. 

I'm not sure about the map sensor to be honest, past my knowledge that is. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok so further investigation reveals two RECURRING counts of the fault code p1126. So where do you guys suggest I begin investigating.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Find the fault code description online first and then you can let us know what it says so we can work from there 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evening

The code p1126 is relating to the magnetic clutch circuit malfunction. 

So far I have looked at some diagnostic info regarding this fault and shall study the fault and procedure to diagnose further. 

At this point can anyone offer advice on removing the throttle body?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now