Recommended Posts

My parking sensors have recently started to stay on the continuous tone,as if you are close to something,as soon as i put it in Reverse.

I checked to see if anything was covering or blocking them and wiped them down,but it still seems to do it.

Is this likely to be a sensor fault,if so how can i got about identifying the issue? 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Has the car recently been washed? with a pressure washer?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Quite the opposite unfortunately...so no not recently.

Share this post


Link to post
Share on other sites

So are all four sensors triggering falsely or just the center or corner ones?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Which is closest to your dashboard display?

Rear Sensors.JPGRear Corner Sensors.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

ill have a look tonight and let you know but from memory,i don't recall seeing any icons anywhere on my dash.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odd, the two corner sensors operate independently so to have both giving a false trigger is strange.

I believe they plug in behind the rear bumper, so I would be inclined to see if I could disconnect one of the corner sensors and see what happens.

s-l500.jpg

Then the next logical step would be to see if you can swap one of the centre sensors with a corner sensor and see if the fault moves. 

If your sensors are faulty, then you should be able to source replacements from ebay/breakers

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,thanks for the info.

i had a look around,and assume i will need to take the bumper off to access the sensors as i couldn't see how else to do so

Is there a guide to doing this on the GS300? also will i need to be mindful of any airbag deployment sensors around that way?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,wondering if anyone had any info re: a how to guide for replacing sensors?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Had a sensor painted on my IS due to a slight scrape. The rear bumper has to come off. Once it had been painted I was unable to clear the fault on it, maybe due to overspray. Went to Lexus for a new sensor, told the good news they come painted the colour of your car, bad news it costs almost £200 . I was only after 1 sensor not a full set of 4. Yes that"s the cost of 1 sensor was the answer.

Hopefully you will be able to get your one reset.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now