Recommended Posts

Hi

I have a Lexus Is200 down on power

the lambda sensor was giving a fault so I put in a second hand one it was still giving a fault so I bought a brand new one. Was still giving fault so I assumed the cat was blocked, I then changed the cat and car struggled to start so I disconnect the new cat still wouldn’t start. I then changed the fuel pump and spark plugs car still wouldn’t start. I eventually toed the car and rolling started it. It started and haven’t had an issue with starting it ever since but is very down on power struggles to get up a hill. I changed the coil packs, injectors, throttle body, disconnected the lambda sensors, changed the map sensor changed the air filter.. I’m running out of ideas any help is appreciated. Only fault that comes up on the system is the lambda sensor 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Have you checked your clutch doesn't need changing? 

After 11 years of ownership of my is200, I noticed acceleration was no longer the same and then as time went on I could feel the biting point was much sooner. 

After it was replaced it was prefect. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I got it sorted after was the cam tensioner was wore and had timing off slightly.. just put new belt and tensioner in and she’s flying it now 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.