SexyLexi

IS200 Battery Dead! Help! ASAP Please

Recommended Posts

Help Needed!

 

Put a Sony stereo into my IS200, but it is causing flat batteries!

 

The clock and cig lighter is always on 12v even if keys are out

 

Any way to fix this preferably without buying a different lead?

IMG_20190929_143638.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wired in the stereo wrong?

Sent from my CLT-L09 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Post some pics of how you've wired it in please... Sounds like you've wired the stereo into the permanent live (yellow) rather than the switched live (red) I thinkkkkkkkkkk

Pics say a million words... (I saw that written once before)

Sent from my CLT-L09 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

its powered by a piggyback fuse connector into the fusebox on the passenget footwell

 

thr Battery is dying aftet sitting for one day, alternator and Battery have been replaced

 

the amp has been removed also, is this due to uncomplete wiring due to the removed standard stereo?

 

help greatly needed

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did the clock and cig lighter give 12V before you put the stereo in?

Does the stereo also stay on when keys are out?


Sent from my CLT-L09 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Before putting the aftermarket stereo in, the clock and cig lighter went off when the keys where out

 

the stereo turns off when keys are out because the fuse i have it plugged into for 12v is only live when ignition is on

Share this post


Link to post
Share on other sites

The wiring used came with the sony stereo and plugs into where the amp was

 

the only 3 wires that arnt wired in are

-Sub +

-Sub -

-Blue wire coming from back of stereo

IMG_20190929_151421.jpg

IMG_20190929_151439.jpg

IMG_20190929_151523.jpg

IMG_20190929_151616.jpg

IMG_20190929_151703.jpg

IMG_20190929_152302.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Update:

 

Fixed

 

One of the yellow wires was going to the perm live instead of ign live

 

clock going out and lights left on chime working again

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Club Hybrid Poll

  • 204 Hybrid Reliability

    1. 1. If you were to consider buying a Hybrid model over 5 years old, would you be worried about the reliability of the Hybrid system?


      • Not really as Hybrid systems are always reliable
      • Not if it had a Manufacturers Warranty on the Hybrid system
      • I would not buy a Hybrid model over 5 years old