Recommended Posts

Hi guys , just done front wheel bearings on my o4 2gen rx300 , did nearside first ni probs and the took for a run still all good but a little rumble coming from OSf, so changed it the next day took it for a run great noise all gone smooth as silk .

before I did the bearings , when you pulled up the brakes felt as if the offside was releasing but now works great , pulls up even great , but the ABS andVSC light are on , any ideas 

many thanks mike

Share this post


Link to post
Share on other sites

You will have to recheck your work you will have damaged or not reconnected the wiring abs sensors etc properly .if no warnings before you touched the brakes 99%of the time it will be your own doing I'm afraid .

Share this post


Link to post
Share on other sites

There was abit of a prob with osf brake or when coming to a stop it felt like calliper was releasing and rebraking, but no lights so I’m thinking the sensor is faulty any way , because while lights are on and normal brakes working it dosnt do it

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'll think your find abs doesn't work below say 3-5 mph .did you check your calliper sliders for binding doing the repair. Any damage to the sensor gear or bracket try checking the sensor resistance with the other side .

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Had it all apart doing wheel bearings , and cleaned everything, there was a lot of like iron filings on both sensors when I cleaned them , but I will check resistance 

thanks 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Club Hybrid Poll

  • 355 Hybrid Reliability

    1. 1. If you were to consider buying a Hybrid model over 5 years old, would you be worried about the reliability of the Hybrid system?


      • Not really as Hybrid systems are always reliable
      • Not if it had a Manufacturers Warranty on the Hybrid system
      • I would not buy a Hybrid model over 5 years old