Do Not Sell My Personal Information Jump to content


Recommended Posts

I had a Nextbase front and rear dashcam dealer fitted to my 2021 ES on purchase in March. I had been concerned about DAB reception. Well, within one mile out from the dealer, no reception! I had no problems on previous 19 plate. Device removed by dealer. Now no problems. Be warned.

Link to post
Share on other sites

25 minutes ago, cdmaskell said:

I had a Nextbase front and rear dashcam dealer fitted to my 2021 ES on purchase in March. I had been concerned about DAB reception. Well, within one mile out from the dealer, no reception! I had no problems on previous 19 plate. Device removed by dealer. Now no problems. Be warned.

Has anyone else had this issue? Is this just a Nextbase problem or do other dashcams cause this?

Link to post
Share on other sites

Usually it's just that the power cable for the camera is running close to the aerial lead and most often can be easily sorted by using a cylindrical ferrite bead at one or both ends of the camera cable like in the photo below.

I don't know what this one was used for but normally just one or two turns is enough - using more can even make the problem worse.


965728067_ferritebead.thumb.png.9722f4df597dc19243a41099ba94ca84.png

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...




Forums


News


Membership