Do Not Sell My Personal Information Jump to content


Recommended Posts

Hi everyone,

I've just purchased an LS430 to replace my GS300. So far I’m really pleased with it but I’ve noticed that the NAV doesn’t switch on (you press the button and it’s just a blank screen). Other parts of the display work. The radio is also not working (could be completely unrelated but thought I should mention in case regards )

Checking in the driver footwell (RHD) I noticed that the fuse was missing. I replaced with a 7.5 amp fuse which blew immediately. So I’ve got two questions:

 

1. Are there any common faults that could chase this?

2. Is there any value in getting the nav working anyway? A quick search revealed some 2017/18 DVDs on eBa, are these the latest and greatest version?

Thanks in advance for your help. I’ve had a search of the forum but can’t see an answer for this.

J

Link to post
Share on other sites

I take it this is a purchase from a private seller, James, and not from a dealer.  So it was ‘bought as seen’ ?

Link to post
Share on other sites

Hi James and welcome to the LOC.

Which fuse did you replace, it should tell you on the cover.

Link to post
Share on other sites

Hi LenT, yes a private sale and I did know it was broken at the time of purchasing. Thanks

Link to post
Share on other sites

Hi Steve,

thanks for the message. Fuse 1 - 7.5 amps.

Link to post
Share on other sites

If the satnav on the LS430 is as out of date as the satnav on the LS400 I wouldn't bother (I'm assuming update CDs are not available)

Link to post
Share on other sites

Fuse 1 (TEL) feeds the “Stereo Component Tuner” so you either have a fault on the supply wiring to this resulting in the fuse blowing or the tuner itself.

You could unplug the tuner unit, replace the fuse again and then see if the fuse continues to blow.

56E75E90-2354-4E22-8820-47EFA669CBC0.jpeg

Link to post
Share on other sites
10 hours ago, harrylime said:

If the satnav on the LS430 is as out of date as the satnav on the LS400 I wouldn't bother (I'm assuming update CDs are not available)

Sadly, James, I’m inclined to agree with Hugh.  Without the recourse of reverting to a Dealer, the cost and effort of repairing and updating this system - if even possible - may not be justified by the results.  It does appear that the problem may be more than just a fuse replacement.

Personally I find my Lexus navigation system to be the worst I’ve ever encountered.  I use my Garmin instead - and I get four free updates every year!

The fact that the audio system may also be part of the problem is, to my mind, a more significant fault and a far greater loss.  But I quite understand the argument that if the satnav’s there, it should be working!

At least it’s not badly affecting your enjoyment of the car.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...




Forums


News


Membership