Do Not Sell My Personal Information Jump to content


FM radio reception with Mark Levinson on rx400h


Recommended Posts

I've been struggling for a while with poor radio reception on FM waveband on my RX400h on the Mark Levinson stereo.  I'm at a loss to explain it. Symptoms as follows:

  1. At some times, there seem to be no problems whatsoever, and I can tune in to any number of FM stations.
  2. At other times, all I can get are some local stations with perfect reception, but others (eg radio2, radio 4) have very poor or non-existent reception.  
  3. MW reception is not affected, and I can always get Radio 5 with good reception.  

I can't work out if there's a fault somewhere, or if I have some settings set incorrectly.  

Has anybody else had similar symptoms, or have any ideas of the cause of the issue?

Link to comment
Share on other sites

On 1/24/2022 at 4:36 PM, Delphius1 said:

Have you fitted LED bulbs anywhere on the car? Some of the cheaper aftermarket LED bulbs can cause radio interference and kill your FM reception.

Nope, but I am considering buying LED bulbs for the courtesy lights.  

Link to comment
Share on other sites


On 1/23/2022 at 11:36 PM, welland said:

I've been struggling for a while with poor radio reception on FM waveband on my RX400h on the Mark Levinson stereo.  I'm at a loss to explain it. Symptoms as follows:

  1. At some times, there seem to be no problems whatsoever, and I can tune in to any number of FM stations.
  2. At other times, all I can get are some local stations with perfect reception, but others (eg radio2, radio 4) have very poor or non-existent reception.  
  3. MW reception is not affected, and I can always get Radio 5 with good reception.  

I can't work out if there's a fault somewhere, or if I have some settings set incorrectly.  

Has anybody else had similar symptoms, or have any ideas of the cause of the issue?

Do your reception problems occur when you have the heated rear screen on?

I had this problem suddenly appear, which the Dealer identified as due to a fault in the heating elements in the rear screen.

The screen was replaced and the interference has not reappeared since.  Worth checking out?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Create New...




Forums


News


Membership