Sign in to follow this  
Ladon

Sat Nav Remote Fuse

Recommended Posts

My remote for Sat/nav had coffee spilled onto it and now only works when out of holder so think the fuse might have poped that supplies volts to cradle but looked in all 3 fuse boxes can't seem to pin point it, can anyone point me in right direction please?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Was the remote in the craddle when coffee was spilt on it, if not did you make sure the remote was dry before replacing in the craddle.

Most craddles don't have an in-line fuse inside due to space, have you made sure that there is power being supplied to the pins for the remote charge. This would, in most case's, be the outer 2 pins. You can find out the pins configurations by entering in the model number of the craddle into Google and this would bring up serveral sites for you.

Hope this helps you.

BR

Paul

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think we are talking about the in built factory fit sat nav control? If so a google search probably won't bring anything up.

I would think the remote is the problem rather than a fuse within the vehicle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

Thanks for replies sorry taken time to get back but been abroad.

Yes it is factory unit and it was in cradle when coffe spilt I will check if power is getting to craddle

Will it be remote as it works fine out of cradle?

Share this post


Link to post
Share on other sites

could be the part of the remote that connects to the cradle that is damaged.

Share this post


Link to post
Share on other sites

My remote for Sat/nav had coffee spilled onto it and now only works when out of holder so think the fuse might have poped that supplies volts to cradle but looked in all 3 fuse boxes can't seem to pin point it, can anyone point me in right direction please?

Did the coffee have sugar in ??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes coffee had suger in it but I striped remote down and sprayed with circuit board cleaner before trying it. Nothing appeared to have burned or blown but might have been some damage to bottom IR circuit. was hoping there might have been small fuse in line

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this