Do Not Sell My Personal Information Jump to content


(first Post) ...but A Problem...


Goodwill-Hunting
 Share

Recommended Posts

Hi everyone, thanks in advance for any help...

I recently bought an altezza but am having a problem with the heating. When i (cold) start the car heater begins to heat the car up (i.e. warm air is coming through the vents). However, once i engage the gears and start driving a bit the heating goes cold and i don't get any heat through teh vents, just cold air. If i get onto the highway (vroom vroom) and go 70'ish heat starts to come through the vents again instead of coldness. if i'm city driving the heat basically never comes on (even if i try to rev it up high at every opportunity!).

Secondly, as i just bought it are there any suggestions on what i should check/replace/tune etc and any good garages that have experience with altezza's and/or modding etc. in the birmingham area? (SouthWest is preferable).

Thanks for any help,

Al

p.s. i know little about cars/engines etc (but i'm trying to learn) so please explain in full any advice...thanks!!!

Link to comment
Share on other sites


it sounds that maybe the heater matrix has air in it so only allowing a small amount of coolant to pass thru - this would explain why when stationary or after a good run you get heat.

please try something - when stationary once you start getting heat thru put the fan to max - does the air temp drop a lot? also do you get a sloshing sound sometimes? ( radio should be off to hear it)

Link to comment
Share on other sites


it sounds that maybe the heater matrix has air in it so only allowing a small amount of coolant to pass thru - this would explain why when stationary or after a good run you get heat.

please try something - when stationary once you start getting heat thru put the fan to max - does the air temp drop a lot? also do you get a sloshing sound sometimes? ( radio should be off to hear it)

Wow, superb diagnosis, yes i get both those things, what do you think then? air in the heating matrix? how would i go about fixing that, any suggestions?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...




Forums


News


Membership