Do Not Sell My Personal Information Jump to content


Reversing Camara Problem


Recommended Posts

Had my RX300 SE Navigator for 9 months now. No problems.

Couple of weeks ago after heavy rain the reversing camara picture was "Jumping" and "lines" comming down the screen like it had a poor connection. Following day the sun was out and no problem.

But the fault has returned. There are no other problens with the screen when using it for Sat nav etc all works well.

Any ideas what to look for, would like to avoid the Lexus Dealer if I can as I'm sure I'll pay bit time for them to find the fault.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

If it is only in the dark it would seem to me that either the camera is gone or you have a connection problem. The camera sends stronger signal when there is a bright picture (around 1.0v peak to peak) and it drops when the picture is dark (around 0.8v). So when the camera is gone and it sends lower signal in the bright light it may start loosing sync when it is darker. You can test it by just reducing the light camera gets and checking if fault returns.

Or could just be the connection.

Hope it helps

Thanks

Tazzz

Link to comment
Share on other sites


  • 5 months later...
Had my RX300 SE Navigator for 9 months now. No problems.

Couple of weeks ago after heavy rain the reversing camara picture was "Jumping" and "lines" comming down the screen like it had a poor connection. Following day the sun was out and no problem.

But the fault has returned. There are no other problens with the screen when using it for Sat nav etc all works well.

Any ideas what to look for, would like to avoid the Lexus Dealer if I can as I'm sure I'll pay bit time for them to find the fault.

I have the same problem . called the dealer and they told me it is a problem by more RX 300 and you have to change the camera. costs € 1200,-- anyone who have a other ( cheaper ) solution ?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Had my RX300 SE Navigator for 9 months now. No problems.

Couple of weeks ago after heavy rain the reversing camara picture was "Jumping" and "lines" comming down the screen like it had a poor connection. Following day the sun was out and no problem.

But the fault has returned. There are no other problens with the screen when using it for Sat nav etc all works well.

Any ideas what to look for, would like to avoid the Lexus Dealer if I can as I'm sure I'll pay bit time for them to find the fault.

I have the same problem . called the dealer and they told me it is a problem by more RX 300 and you have to change the camera. costs € 1200,-- anyone who have a other ( cheaper ) solution ?

Had a similar problem. Water had got into the camera. It was changed under warranty

Link to comment
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...




Forums


News


Membership