Sign in to follow this  
sexohgodyezz

Airconditier Heating Does Not Work At All

Recommended Posts

My Toyota Soarer/Lexus SC400 airconditioning won't blow warm air. It still works for cold settings, but when I turn the temp. up, there is no heat at all!

WHy is this????

ANyone else had this problem.?

How can it be fixed?

Share this post


Link to post
Share on other sites
 



The heater matrix is very big job to change usually and wouldn't look towards that yet.

Maybe it could be the solenoid on the heater control valve but don't know your car so couldn't tell you where it is I'm afraid.

Also, there is a 'flap' (blend door or damper) that moves across between ducts for hot or cold. I don't know where yours is but you can usually manually moves these over from under the dash. It will be around the heater box / hvac somewhere. If it is this, it could be the flap sticky or not getting control power.

Have you done anything with your coolant? It could be an air bubble if you've drained or let it get very low.

Share this post


Link to post
Share on other sites
do you get heat with the airconditioning off??

thanks. Hope its not expensive...

Yeah I have tried all the settings..and the heating does not work with any (even with aircon. off and only fan on).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this