Recommended Posts

hi i have a 2006 RX 350Se the boot wont open or close on any of the buttons. I have checked the button in the Glove compartment and this is in. I have obtained a different motor and put that on but still nothing. No sound from anything.

Is there some where else i need to check. ?

Is there s seperate fuse for the tail gate and where is it. .

I cant see any referral to it in the owners hand book.

Is there a relay?

The boot opens manually ok with no issues but there are no sounds from any of the switches.

Any help would be good.

Thank you in advance.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi i have a 2006 RX 350Se the boot wont open or close on any of the buttons. I have checked the button in the Glove compartment and this is in. I have obtained a different motor and put that on but still nothing. No sound from anything.

Is there some where else i need to check. ?

Is there s seperate fuse for the tail gate and where is it. .

I cant see any referral to it in the owners hand book.

Is there a relay?

The boot opens manually ok with no issues but there are no sounds from any of the switches.

Any help would be good.

Thank you in advance.

You have pressed AND HELD the button for 2.5 seconds to activate the power tailgate haven't you? A short press (like unlocking the doors wont do it - has to be a long press)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi yes i have it wont operate on any of the buttons inside the car, on the tail gate on on the fob no matter how long i hold it for.

I cant find which of the fuses works the tailgate or whete they are.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Excellent info POD.

I checked all the fuses and all are ok. how ever the boot won't open .i did try it lifted approx three inches and then closed. From reading the forum this one points to the tail gate struts. So my next course is to order some new struts unless somebody can guide me differently. Thank you for all the info so far.

Regards

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

First thing I'd do would be remove the fancy bits around the motor that operates the tailgate and check to see if there's any voltage across it's input. I've never actually even looked at the tailgate though, does it have struts? I think mine just has a hidden motor that pushes/pulls the door.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes it has one gas strut either side and some post suggest that when they are US the motor thinks it has an obstruction because the gas struts are not lifting the door. The motor is on the left side looking in from the rear at the top of the tailgate. The motor is in the headlining. I have changed the motor..

Replacement struts can be obtained on amazon.

I will give them a try.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi I have checked that site but they only list the LS400.

I need the part numbers and they will see if another will match.

Thanks for all your help

Share this post


Link to post
Share on other sites

I know this is a bit obvious, but while cleaning the pollen filter on my one I found the power tail gate on/off switch in the glove box area ( a bit of the hand book not read yet) could this have been switched off by accident?

Share this post


Link to post
Share on other sites

thanks for your contribution. This was one of the first checks I did before changing the motor. I wish it would have been as simple as that. I have read that some people were not aware of the master switch in the glove box so it will be a reminder for anybody new looking in with the same problem.

Going on holiday next week so will order new struts on my return.

Thanks for you contribution.

Share this post


Link to post
Share on other sites

These are a good price m8, shipping pushes it up though, Ebay item number 181413123995 ... they come with a lifetime warranty

Share this post


Link to post
Share on other sites

Occasionally the tailgate button at the back, under the large rubber grommet doesn't work for me... it feels pressed IN.

Hours later it 'comes back out'.

Q. Does the rubber grommet come off - is it worth looking behind it?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi..guys....me too have the problem.... How can I fix it

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

My lexus 450 f sport, won't lock?? It starts to initiate the mirrors folding and then stops and re opens. Any help would be much appreciated..🙏

Share this post


Link to post
Share on other sites

At this early age of your vehicle I'd have a word with the dealership you got it from.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.