Billnick

Gold Member
  • Content Count

    614
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by Billnick

  1. I also had the same feedback RE my mic, however I let calls go through to the OEM phone - problem solved. I am told putting the mic in the middle of the roof, behind centre interior light is better but havent tested myself. Ensure its not touching the windscreen too. As with the GPS....mine plugged straight into the unit no problems.....did you buy the unit new? Contact GROM is the terminals don't match.
  2. Tip for pushing piston back is to do it with a flat head screwdriver BEFORE removing the old brakes. Using the inspection hole on the caliper, slot your screwdriver in between the disc and the INNER pad and lever the piston back in side. Screw a wheel nut back on to secure the disc. Do this with the reservoir cap removed and ONLY if you are replacing both discs and pads and obv screwdriver will damage the parts. Have used this method on many cars....
  3. My alternator failed. Before it did, I had the following symptoms which lasted for approx 500 miles. After a long enough journey (up to temp), there was a distinct smell of electrical burning coming off the front end once I had parked up on the drive. Then came the whining on a cold start. If you have looked after your IS250 and your engine is silky smooth and quiet like mine usually was (and is once again), then you will know about the whine as soon as it starts to happen. Annoying as hell! When you get either of these symptoms, get it replaced. When the battery light came on, I went straight home. Left it on the drive until it was booked in for a replacement and then drove it once approx 2 miles to the garage with no problems. I guess I had enough juice in the battery..... I wouldn't replace it until you get sure signs its on its way out......no point.
  4. Looks pretty good and more reflective of a modern day car menu like you say I assume the speedo uses the GPS connection? Can it be swapped for alternative graphics? Say the 'L' logo?
  5. It is for 8.1 yes I am not too sure on what might happen....as I installed it after installing the hardware itself so couldn't even tell you of any differences to previous firmware's. Do you have a link to Cargamma please? I do think the standard platform is a bit dated. Cheers
  6. That is strange.....2m is just about right anyway unless you plan to go further than the center consol. Are you up and running now then? Give me a shout if you need the firmware upgrade...
  7. Sorry I missed this....did you get a cable?
  8. Well done getting your caliper off and free'd up. I ended up replacing my caliper when this happened to me, however I now have the old one free'd up and am fitting new slide pins to sell it on (sold). Can anyone tell me which way around the boots shown in the pic below go please? I am working on the caliper off the car and my mum has borrowed the car for Xmas so cannot look for reference. Is the bigger boot for the top or the bottom pin? And can anyone describe which way around it should go please? I can see the bigger boot has 2 collars, one fatter than the other. Thanks, Bill
  9. Hi all, I think I have lost 1 of my 2 keys...have searched high and low but no sign as yet. Have read a few threads about the main dealer being the only option, however the latest post was 2017 and it mentioned getting hold of Techstream and programming an 'erased' 2nd hand key. Has there been any progress on the options for replacement key fobs? Can anyone update me on the latest method and cheapest way to get one please? Thanks Bill
  10. Thanks for the pointers guys. Ill give all of those a check. Going to be trial and error I imagine...secure something loose, then go for a drive etc etc Annoying for such an otherwise silent floaty ride.
  11. Hi all, I have some kind of 'flapping' sound coming from the rear of the car which only starts when I go fast enough, say 60mph +. Like a piece of cloth or something is attached to the bottom of my car (its not). Under 60mph, no sound at all. It's hard to properly pinpoint it as you are trying to trace it with your ears as well as drive at up to 70mph, however I think its from under or around the drivers side rear wheel / arch. Its just been in for a service and I asked the garage to investigate and they said they re secured some under trays....however, straight on the motorway yesterday and its still there. Gonna jack it up this weekend....any hints of things to check first? Finally, has anyone had any aftermarket spoilers creating noise at speed? I have one on my boot and a roof top one also....but the appearance of the 'flapping' sound and the fitting of the spoilers do not coincide with one another......just a thought though. As always, your help is appreciated. Billy
  12. 2m Ive got some slack that I can pull out and poke back into the centre consol again, but I wouldn’t get less than 1.5m
  13. I drilled a hole in the bottom of my cup holder behind the gear stick. The phone sits nicely upright in there Brought the cable through from the glovebox under the bottom left corner of the stereo unit and along the centre consol
  14. I had mine done in anthracite and then diamond cut the face.....very pleased!
  15. Do you have a link to the bulbs which you bought so I know they are dimmable? Not all LED are dimmable Infact, if you wouldn't mind, PM me links to your logo door lights, boot struts and bulb upgrades please? Thanks Billy
  16. Certainly does, thank you v much. Final question (sorry), do you LED puddle lights fade in and out like the halogens do as standard? Or did adding LEDs mean they are now on and off only?
  17. Could all of you that have been through an MOT with the VLANDS please let us know if you had any issues? Thanks 🙂
  18. @BongoCould you do a 'how to' for the puddle lights please? And do you have contact for the hydro dip please? Thanks
  19. Perhaps they do not dim then? Which as I am sure you know is MOT failure. Rubbish/frustrating if so..... Can anyone else that has fitted them confirm if they dim with low beams on?
  20. Ok so that must be the feed for the ignition live to turn on the DRLs when you start the car. Can you not find a 10a fuse under your bonnet entitled "IGN2" or alike? The lid of the fuse box has a map on the inside of it. Am I correct that the only other connector is the multiplug that plugs into the cars loom same as the OEM headlights do? If so, then all of the tech that dims the DRLs and turns them into indicators must be built into the internal wiring/harness of the VLAND headlight. I suspect the VLAND headlights might be faulty OR the way they have rearranged the pins in the multiplug must be incorrect for a 220d vs a 250 - which I find hard to believe as a headlight is a headlight regardless of which engine you have. I wouldn't have thought the loom for headlights would be different between the two cars (220d vs 250). I would try finding a 10a ignition live first. Then if that doesn't work, get in touch with VLAND directly (not your supplier). Sorry if you know all this, but trying to help in case you don't....
  21. I'd have thought the DRL has a dimmer and switchback module built into the headlight/harness? How many connections does the instructions from VLAND tell you to make from the car? Could you post a pic of them maybe?
  22. Looking good I get what you mean RE sidelights now.....what happens when you put sidelights on? Nothing?
  23. Have you got your cars manual? You just need to find an ignition live fuse under the bonnet. I have not got the VLANDs but from what I have seen, they just need a feed from an ignition live to power the DRLs when the car is turned on. The switchback for indicators etc should be built into the harness that comes with the headlights no? Perhaps it’s more complicated?