Do Not Sell My Personal Information Jump to content


Recommended Posts

I've had my LS400 about 4 weeks now and in that time the touch screen has gone blank and therefore non-functional about 3 times. As I turn the ignition on the green 'Lexus' screen appears and then when I turn the engine over it goes blank. This is normal at this stage as once the engine has fired the screen reappears. But, as I mentioned, on three occasions the screen has remained blank.

This happened this morning so I immedaitely turned off the engine and turned it back on again. This time the engine wouldn't fire! I'm wondering whether I 'flooded' te engine? ie because I started and stop the engine so quicky there was a dump of fuel somewhere? I eventually got it started after 3/4 attempts and there was a lot of fumes from the exhaust. Its ran fine since.

So, two questions....

1) whats causing the touch screen to fail to come on intermittently, and....

2) what caused the engine not to restart?

thanks

Al

Link to comment
Share on other sites

I've had my LS400 about 4 weeks now and in that time the touch screen has gone blank and therefore non-functional about 3 times. As I turn the ignition on the green 'Lexus' screen appears and then when I turn the engine over it goes blank. This is normal at this stage as once the engine has fired the screen reappears. But, as I mentioned, on three occasions the screen has remained blank.

This happened this morning so I immedaitely turned off the engine and turned it back on again. This time the engine wouldn't fire! I'm wondering whether I 'flooded' te engine? ie because I started and stop the engine so quicky there was a dump of fuel somewhere? I eventually got it started after 3/4 attempts and there was a lot of fumes from the exhaust. Its ran fine since.

So, two questions....

1) whats causing the touch screen to fail to come on intermittently, and....

2) what caused the engine not to restart?

thanks

Al

hi

sounds like the backlight is on the way out on the screen, these use a high freuqency to generate arround 100v. could be the light, or the individual components or something simple like a dry joint on the board, unfortunetly though these items are a not individualy replacable unless you can find a very competant repair man. lexus will want to swap the whole unit as "there fix". this will not be cheap !!

as for the engine, think you just confused it by starting & stoping so quickly, flooded or confused sensors in engine management.

Link to comment
Share on other sites

I've had my LS400 about 4 weeks now and in that time the touch screen has gone blank and therefore non-functional about 3 times. As I turn the ignition on the green 'Lexus' screen appears and then when I turn the engine over it goes blank. This is normal at this stage as once the engine has fired the screen reappears. But, as I mentioned, on three occasions the screen has remained blank.

This happened this morning so I immedaitely turned off the engine and turned it back on again. This time the engine wouldn't fire! I'm wondering whether I 'flooded' te engine? ie because I started and stop the engine so quicky there was a dump of fuel somewhere? I eventually got it started after 3/4 attempts and there was a lot of fumes from the exhaust. Its ran fine since.

So, two questions....

1) whats causing the touch screen to fail to come on intermittently, and....

2) what caused the engine not to restart?

thanks

Al

Link to comment
Share on other sites

I've had my LS400 about 4 weeks now and in that time the touch screen has gone blank and therefore non-functional about 3 times. As I turn the ignition on the green 'Lexus' screen appears and then when I turn the engine over it goes blank. This is normal at this stage as once the engine has fired the screen reappears. But, as I mentioned, on three occasions the screen has remained blank.

This happened this morning so I immedaitely turned off the engine and turned it back on again. This time the engine wouldn't fire! I'm wondering whether I 'flooded' te engine? ie because I started and stop the engine so quicky there was a dump of fuel somewhere? I eventually got it started after 3/4 attempts and there was a lot of fumes from the exhaust. Its ran fine since.

So, two questions....

1) whats causing the touch screen to fail to come on intermittently, and....

2) what caused the engine not to restart?

thanks

Al

hi alan

had same problem,either the battrey needs topping up with water,bad connection at terminal?

i renewed my bettery and it cured problem

Dave

Link to comment
Share on other sites

Latest Deals

Lexus Official Store for genuine Lexus parts & accessories

Disclaimer: As the club is an eBay Partner, The club may be compensated if you make a purchase via eBay links

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




Lexus Owners Club Powered by Invision Community


eBay Disclosure: As the club is an eBay Partner, the club may earn commision if you make a purchase via the clubs eBay links.

DISCLAIMER: Lexusownersclub.co.uk is an independent Lexus forum for owners of Lexus vehicles. The club is not part of Lexus UK nor affiliated with or endorsed by Lexus UK in any way. The material contained in the forums is submitted by the general public and is NOT endorsed by Lexus Owners Club, ACI LTD, Lexus UK or Toyota Motor Corporation. The official Lexus website can be found at http://www.lexus.co.uk
×
  • Create New...